top of page
Zoeken

Respect voor milieu, mens en dier

Al ver voor de uitbraak van het coronavirus hebben we bij Logra Hoveniers er bewust voor gekozen om bij al onze werkzaamheden en beslissingen zoveel mogelijk rekening te houden met het impact daarvan op mens, milieu en dierenwelzijn.

Een eerste stap in de goede richting was het overschakelen op zoveel mogelijk accu-gereedschappen en zonnepanelen.


Daarnaast hebben we het gebruik van de onkruidbestrijdingsmiddelen die we gebruikten goed onder de loep genomen. Veel van deze bestrijdingsmiddelen zijn in de loop der tijd verdwenen vanwege de schadelijke effecten ervan op het milieu en zijn nu vervangen door mildere middelen. Uiteraard gebruiken we bij Logra Hoveniers liever geen bestrijdingsmiddelen en in het uiterste geval enkel die bestrijdingsmiddelen die niet dodelijk zijn voor insecten.

Volgens recente studies worden 40 procent van alle insectensoorten met uitsterven bedreigd door verschillende redenen. We zijn steeds meer gaan bouwen, waardoor de leefruimte voor insecten en andere dieren afneemt. Daarnaast spelen de intensieve landbouw en veehouderij de grootste rol hierin door het uitstoten van meststoffen en ammoniakdampen in de lucht (van bijvoorbeeld varkensstallen die neerdalen in natuurgebieden) en stikstof en fosfaat afkomstig van vee, en landbouwgif en pesticiden die gebruikt worden in de landbouw.

Met het ineenstorten van de insectenpopulatie zal ook het gehele ecosysteem en dus ook onze voorziening van voedsel, zuurstof en schoon water ten onder gaan.

Wij adviseren onze klanten daarom ook altijd om te kiezen voor diversiteit aan planten in de tuin. In elke tuin, klein of groot, zijn insecten en vogels te lokken met bijvoorbeeld planten, een waterbakje, een nestkast of insectenhotel, sedum op het schuurdak of door het creëren van een hoekje voor padden, egels en andere kleine dieren.


Toen de tijd aangebroken was om de veiligheidswerkschoenen te vervangen hebben we even moeten zoeken, maar hebben uiteindelijk een dier- mens- en milieuvriendelijk alternatief op de leren schoenen kunnen vinden waar we zeer tevreden over zijn. Al geruime tijd zijn we daarom volledig overgestapt op fair trade en duurzame vegan veiligheidswerkschoenen; veiligheidsschoenen vervaardigd van hoogwaardig imitatieleer die gemaakt zijn onder veilige-, gezonde- en goede arbeidsomstandigheden met respect voor dier, mens en milieu.


Ook het hergebruik van materialen is een belangrijk speerpunt bij Logra Hoveniers. Als er materialen worden afgevoerd zoals tegels, hout of vijvers die nog hergebruikt kunnen worden, bieden we dit bij klanten die daarvoor open staan altijd aan. Als wij de keus hebben kiezen wij liever voor stenen of tegels die in Nederland geproduceerd zijn dan voor bijvoorbeeld Chinees hardsteen.


Hoewel we best trots zijn op alle vernieuwingen die we op deze gebieden doorgevoerd hebben zijn we ons er ook terdege van bewust dat er altijd dingen zullen zijn die net ietsje anders of beter kunnen en staan daarom altijd positief tegenover suggesties en tips. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen als je een vernieuwend idee hebt.


98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page