top of page
Zoeken

Bloeiende voorjaarsbollen betekent naderende lente!Tijdens de mooie lentedagen zoeken we niet alleen graag de terrasjes weer op, maar vinden we het ook heerlijk om te ontspannen en te genieten van de warmte van de zon in onze tuinen. Voor onze hoveniers ligt in het voorjaar de nadruk op tuinonderhoud; zorgen dat de tuin klaar is voor het aanstaande tuinjaar.


Het weer doet weliswaar nog niet bepaald lenteachtig aan, maar pastelkleurige krokussen en knalgele narcissen staan al te bloeien en herinneren ons eraan dat de lente niet lang meer op zich zal laten wachten.


Voorjaarsbollen zorgen op een eenvoudige manier voor veel kleur in de tuin. In grote groepen bij elkaar geven ze het effect van een grote toef bloemen in een vaas. Het is handig om bollen tussen vaste planten te zetten die 's winters afsterven, zodat eerst de bollen bloeien en daarna de planten groen worden.


Voorjaarsbollen zorgen voor bloemen in allerlei kleuren, geuren, hoogtes en vormen. Voor iedereen is er genoeg keus. Bollen kunnen in de tuin geplant worden. In potten voor buiten en uiteraard ook voor binnen.


Je doet niet alleen jezelf een plezier met bollen maar ook de insecten zoals bijen, voor wie het aan het begin van het jaar moeilijk is om nectar te vinden.


Ben je de afgelopen herfst onverhoopt vergeten bloembollen te planten? Geen nood! Want bij tuincentra zijn potten met bollen te koop die in de tuin geplant kunnen worden.183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page